.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Jalan-jalan pegi klinik


Alhamdulillah, baru balik dari check up bulanan kat klinik. seperti biasa, abi akan hantar n ummi balik jalan kaki..huhu exercise!..harap-harap dipermudahkanlah masa bersalin nnt. setakat ni buat check up bulanan kat klinik desa sg. ramal luar, dekat ngan umah..walaupon dekat, nak jalan kaki tu ade nk 1km ke?

hari ni, rase teruja sket la berbanding check up sblm2 nie.. 1st, check ngan nurse marziaty..timbang berat, bp, hb(aa..nie x jangka la plak nak kena cucuk sket kat jari..)2nd, check ngan nurse zaleha..nurse nie yg dtg buat check up kat umah hr tu..;-) part nie yg best, nurse nie letak kat perut alat pengesan bunyi(x tau nama alat tu) ala-ala mcm scan jgk..tp nie utk dgr & kire heart beat baby..and 4 d 1st time ummi dpt dgr degupan jantung anak ummi, abi sure jeles punyer ;-p sbb utk kali kedua die missed..alhamdulillah, nurse kate normal. pastuh ummi x kesah dah, kena cucuk dos 1 kancing gigi..w/pon nurse tuh dah pesan sakit sket cucuk nie..ummi tabahkan hati je..and, aduh! sakit jugak..

so, next month punyer check up dlm bulan pose..11/10 insyaAllah. em, pejam celik je dah 6 bulan bwk anak dlm rahim ni.(ye ke pejam celik?) x sabar rasenye nk sediakan kelengkapan baby..and of course la nk tau jantina anak nie..boy/girl? abi, bile nak bawak gi scan?? hehe

hopefully, hari-hari mendatang kesihatan ummi dan baby wal’afiat la hingga hari bersalin nnt..sebelum, semasa, dan selepas…minta dipermudahkan segala urusan kami, ameen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: