.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Archive for November, 2006

Rentetan peristiwa

[Gamba scan & report]

1/11/2006: Ummi pegi check up seperti biasa kat klinik. rupanya Allah nak uji kami.. masa screenning dengan nurse, bp ummi naik. bila check dgn nurse kat dlm bilik our baby plak breech.. kepala kat atas belah kanan. nurse bg mase 2 weeks utk bagi baby pusing balik, if not i’ve to be refer to the doctor next check up. beside that, ummi kena pegi check bp twice a week..aduh, x larat nye nak berjalan ke klinik..tp munjur x perlu beratur dgn nombor. What a precious experience!..

14/11/2006: Buat scan ultrasound di Pusat Rawatan Mesra, serdang. for the 1st time abi&ummi dapat tengok muka baby kami.. and dpt tahu yg insyaAllah kami akan mendapat baby boy! rasenye kami sama2 gembira dengan berita ni. Alhamdulillah, kedudukan baby dah turun balik seperti kedudukan yg asal, cukup semua sifat dan tiada sebarang kecacatan..Alhamdulillah! and the doc says baby dah masuk sikit jalan..insyaAllah paling awal akhir bulan depan ummi akan deliver.


moral of the story: jgn makan satay smp x hengat dunia ;p

Syawal 1427H

Syawal yang lalu diraikan dengan penuh kesederhanaan. sebelum2 ni pun sederhana gak, tapi tahun ni rasa syukur kerana dpt meraikan hari kemenangan bersama abang & baby yang masih dlm rahim 😉

Alhamdulillah segala urusan kami dipermudahkan-Nya setelah diuji dengan bermacam2 dugaan sepanjang ramadhan yang lalu(sentiasa ingat ade org lain lg susah dr kite..). 1 Syawal kami di muar.. a new experience for me, yelah sambut raya dengan keluarga mertua..tapi nothing different much, same je meriah nye..malah meriah sikit kot berbanding sambutan di kg aku.. nie antara hikmah yg aku nampak la bila aku berkahwin dengan abang 😉

Pagi raya kedua, kami dah bertolak ke seremban.. kelam kabut sikit sbb kereta yg dipinjam terpaksa dipulangkan kepada yg empunya.. mlm tu jgk balik ke shah alam semula.

Raya ke-3, kami pulang ke perak pulak..em, ni pun balik hari je..dpt la jumpe opah yg rasenye skang nie setahun sekali je dpt ketemu..

Raya ke-4 dan seterusnya till end of the week kami di shah alam. sempat jugak buat projek membakar sate bersama2 my siblings. meriah ape, sbb tahun nie dah bertambah sorang lg tukang kipas sate yg x reti2 nak rehat..asyik mengipas aje..hehe. ape2 pon kami enjoy makan satay sepuas2nya sampai kan ade ‘org tu’ x hengat dunia..

Tag Cloud