.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Reflection #1


Ahah, title entri kali ni lain dari yg lain. kenape ye? maybe sbb dah lame sgt x menulih @ meluahkan sesuatu di alam maya ni..so, hari ni rase tergerak pulak nk share..

Bile ade kesempatan ruang terluang, i always do reflection on myself.. yelah, pikir² balik kenangan² lama, jatuh, bangun, berdiri balik, terduduk and sume² lah in my life towards dah 26 years old ni! Yang pasti, aku merasa sgt bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan kehidupan yg sederhana bersama ‘keluarga kecil’ kami (abi, ummi & fateh😉 ) dan segalanya seadanya.. hmm, aku sentiasa berpegang pada kata² abah “walau macam mana susah sekali pun keadaan kita, akan ade orang lain yg lebih susah lg dari kite“. for me, kata² abah ni sentiasa aku pegang dan ingat bile mana aku rase down and it’s really make me always to be thankful to Allah, Always!

Just a few things nak tulih:

  • Abi: as everyone knows, kenaikan gaji 4 goverment servant.. alhamdulillah, Allah murahkan rezeki kami sekeluarga..
  • Ummi: dapat peluang utk tambah pengalaman dlm bidang yg ummi minati..lecturing la ape lagi, although xde la pandai sgt..tu sbb gagah jugak mengajar budak beso, kalo budak tadika tu…hehehe, surrender awal². Now doing a part time lecturing @ CUCMS.
  • since ummi dah start keje, maka bermula lah episod fateh tinggal di rumah pengasuh.. x jauh mane, hantar kat jiran depan rumah jer😉 mula², mmg rase sedih nk tinggalkn fateh, yelah nak² fateh masih menyusu badan..dgn x pandai nk isap susu dlm botol la.. hmm.. alhamdulillah, so far fateh mmg x kisah ngan org lain(leges..) asalkan cukup makan dan sihat, everything should be okey to him.. good muslim boy🙂
  • Fateh: Alhamdulillah, our 1st baby dah 5 months+ and i think we’ve settle down many things in our routine..1st time mum&dad should be understand what i mean🙂 Fateh dah start meniarap, mengesot, bergolek²..kalo ralit sket, sure dah kat tpt lain, tapi x jauh sgt la.. Melihat anak membesar depan mata, dgn penat lelah kite.. menjadikan setiap hari adalah kenangan yg terindah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: