.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Abg Fateh ;-)


Okey la kali ni nak stori tentang perkembangan abg fateh..­čśë

Berat:
7.5kg (latest check up umur sethn). slim-melim(ade ke vocab ni?) je. xpe la janji anak abi ummi sihat walafiat.

Tinggi:
82cm (x silap la last week abi ukur). ketinggian abg fateh mmg x dpt disangkal..hehe tinggi naik cantek je every month smpai dah setahun ni.. tu lagi nampak kurus tu..alahai..

He Likes:
– main bola: so far mmg byk koleksi bola abg fateh..dari sekecil┬▓ bola smp la sebesar┬▓ bola. kalau pegi kedai x boleh lalu tpt bola nnt selagi x dpt die duduk je atas lantai tu..x nak gerak.. huhu
– suke lagu twinkle┬▓: nie actually belum pandai nyanyi lagi..tapi kite la kena nyanyikan then die buat gaya star berkelip┬▓.. ade yg ummi ajar ade yg rasenye die belaja kat taska kot.. tetibe je ada tambahan gaya.. hehe. nnt ummi uploadkan video twinkle┬▓ fateh­čśë
– suke berkawan: ni specially bile balik kg & jumpe kakak┬▓ sepupu die.. sesuai juga la kami letak die kat taska instead of letak kat babysitter. alhamdulillah abg fateh dah x menangis mcm mase baby kalo kena tinggal kat taska ni..
– makan: part ni ummi mmg gembira saaaangaat!!­čÖé hanya tuhan saje yg tahu hati & perasaan ummi berdepan dgn kerenah abg fateh yg susah nak ajar makan.. nampak pelik, tapi itu la cubaan utk kami. now, kalau masak bubur favourite die(bubur ayam+carot) siap mintak tambah lagi.. berbaloi rase jaga abg fateh full time kat rumah.
– dah mula faham arahan basic: lepas minum letak cawan atas meja, nak tukar lampin automatik die tunjuk toilet, pandai buka seluar sendiri, time nak cebok pandai cangkung sendiri..(oopss..nie pon nak cite..hehe).. x lame lagi bye┬▓ lampin­čÖé , mandi nak kat shower je..ape lagi ek?
– suke pegi jalan: lagi┬▓ kalau disuruh pakai kasut, siap ambil kasut die kat rak kasut then duduk tunggu org pakaikan..clever!

He Dislikes:
– makan bersuap: sometimes suke makan dgn tgn sendiri..okey la tu kalau masuk mulut, tp nampaknye lebih ke lantai je. lastly main ngan nasi┬▓ tu..
– ummi tak boleh tinggalkan abg fateh: nak pegi mane┬▓ mahu ikut. alahai kalau time nak masak tu siap tunggu dlm kabinet lagi..camne tuh? kalau tinggal alamatnye waaaa! nie la akibatnye 24 jam berkepit dgn ummi
– tido x suke pakai selimut: dah nyenyak camne sekali pun die boleh tepis selimut yg kite letak. last┬▓ ummi pakaikan abg fateh stokin je mase tdo..
– merajuk: kalo x dpt ape die nak pandai lak merajuk skang. senang je nak tau die majuk ke tak, kalo die sandar ke dinding atau pandang kat luar tingkap tu majuk la tu namenye..

Vocabulary:
– bola
– nak, bak┬▓
– abi, ummi, ateh(panggil nama sendiri), atok
– tanak sambil geleng┬▓ kepala
– sedap, ni time makan la..kalo makanan yg die suke die akan kate sedap atau mmmmmm
– alif, ba, ta, and ade seturn huruf je die pandai ikut bile kita sebut

Alhamdulillah masih full bf sampai skang, coming setahun 6 bulan­čśë

Comments on: "Abg Fateh ;-)" (2)

  1. slm …

    wah2 … dh panggil abg fateh pulak ye skrg … tgh tggu adik ke fateh? ;)kene mkn byk2 ni nnt jd kurus mcm ‘ammu lak .. hehe

  2. salam ammu..

    mestilah panggil abg fateh skang, biar die rase tanggungjawab sket. doa┬▓ la abg fateh dpt adik cepat.. mane tahu ammu balik boleh jumpe 3 anak sedara baru sekaligus.. berbaloi nye percutian ammu nnt..­čśë

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: