.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Sambal Tempe Bersira


Semalam buat sambal tempe bersira ni utk hidangan makan malam😉 Dah lame dah niat nak share resepi kat blog, so..selamat mencuba😉

Resepi ni belaja dari mak andak jauh nun kat kg abg di muar. ummi setiap kali balik muar/adela mesti belaja resepi² baru dari sifoo chef..umi, makcik² abg sume terer masak..so rugi rasenya kalau tak belaja ngan mereka.

Seperti biase resepi ni ummi dah otter ikut citarasa selera sendiri..hehe sbb x salin resepi bulat², main ingat dlm kepala je. balik umah terus try. Dan ini lah hasilnya..

p/s: setiap hari mesti ada sesuatu yg dipelajari, kalau tak rase empty semacam je..

Comments on: "Sambal Tempe Bersira" (2)

  1. khairiah umyra said:

    masyAllah..rindu masakan mak pulak bila tgk entri ni..
    selamat belajar masakan johor ye🙂
    kg muar ye? wajib blaja mi bandung
    nanti ana listkan lagi menu wajib johor

    *lama tak bertanya kabar kan?
    kabare ya ukht? (wah..jawa kacuk arab la plak):P

  2. salam khai..kheif haluki? angin sepoi² bahasa mengkhabarkan berita gembira nampaknye, coming soon..ye?

    belaja masakan yg sedap² jer(baca: sedap dgn tekak ku)..huhu

    mee bandung dah penah buat😉..cume hubby ku x sempat² lg belanja mee bandung muar yg asli dr muar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: