.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Eid Mubarak 1429H


Ringkasan peristiwa:

  • Isnin-rabu di kota tinggi, mlm raya 1st tu terus ke kg di muar. Esok lps breakfast zoom ke kg. seremban🙂
  • Ptg tu jugak bertolak ke kampar, stay dlm 2-3 hari. Pagi sabtu balik shah alam.
  • Tahun ni giliran kg abg dulu, then baru mine. Yang pasti tiap² tahun sume kg kena balik..insyaAllah la sbb just nice jer kg kami sume on one road..
  • Maaf zahir & batin utk semua kenalan, rakan dan taulan..jemput dtg beraya ke rumah kami😉

Citer abg fateh:

  • Mulut makin banyak cakap..huhu meriah dunia abi dan ummi😉
  • Dah boleh faham arahan yg simple².
  • Suke la nk tolong abi ummi mengemas rumah. Harap² rajinnya sampai ke besar..
  • Makan pon dah macam²..tapi raya hari tu byk main je dari makan..org puasa die pulun makan..org raya die pulun benda lain..haha. Last check berat bulan 9 lepas dah 9.1kg, sikit je lagi nak lepas line kuning. Alhamdulillah🙂 Bulan 11 nnt kena pergi timbang lg..hopefully berat naik lagi..
  • Dah pandai mengira..one,two,three.four,five in english. Malay: enam,tujuh,enam,tujuh,enam,tujuh.. dua nombor tu je dok ulang². Ajar satu dua tiga tak lekat² lagi so far..
  • Ummi dah start bacakan abg fateh buku satu read easy..baru kenalkan bunyi huruf² asas english. Nampak abg fateh excited betul mengikut ummi sebut bunyi huruf² tersebut. Ikutkan dalam buku panduan tu die kate start mase umur dua/tiga tahun, tapi saje nk start awal..just santai². InsyaAllah mmg berhajat nak ajar anak sendiri sebelum hantar masuk tadika and formal education.
  • Rajin solat..sejuk hati abi ummi bila tgk abg fateh solat..tiap kali abi/ummi solat die mesti follow kat sebelah/depan..siap baca doa sekali..then salam tgn abi ummi..so sweet!😉

Citer adik:

  • Hari ni pegi check up utk 4 months..alhamdulillah everything ok. Cume berat naik sikit je, pastu hb turun dari last month. So, ummi kena makan byk² lagi since in the same time masih lg bf abg fateh..
  • Heartbeat baby dah dgr😉 ..tp x kuat sgt, sbb staff nurse tu xnak tekan perut kuat² since baby kecik lagi..
  • Ummi dah rase baby gerak², tp x kuat lagi la..just rase mcm denyut².
  • Di usia 120 hari baby dah ditiupkan roh dlm kandungan, mudah² an Allah sentiasa memelihara adik ameen! 

oh ya disebabkan semalam servis klinik putrajaya mcm cepat & cekap, jadi ummi nak stori sikit psl klinik ni.. maklum la mase pregnantkan abg fateh ummi just gi check up kat klinik desa je. so agak berbeza la sikit since klinik putrajaya ni ‘1st paperless health clinic in Malaysia’. cuma nye cepat ke lambat dilayan tu bergantung pd bilangan pelawat pd hari tersebut jugak..dan kat putrajaya ni ada satu je klinik kesihatan, maka sometimes lambat jugak..huhu

yang pasti, abi takkan bosan menunggu sbb klinik ni juga ade perkhidmatan wireless..hotspot gitu. tapi kalau abg fateh ade sama abi x dpt jugak layan dopod die..sian abi.

berbalik pd cite paperless tadi.. pelawat cuma perlu isi borang pd lawatan pertama sahaja. then dia akan simpan sume data kita dlm database klinik. so, next visit just tunjuk mycard aje. semua maklumat penyakit, ubat, etc pon di simpan dlm database utk rujukan akan datang. teringat pulak dulu mase kat klinik desa, nurse just tulis ape² rekod dlm kertas, dah penuh tambah kertas lagi, x cukup kertas ori kertas fotostat pun jadi, pastu siap salin 2 copy satu utk simpanan klinik, satu utk kita..huhu lama² tebal la buku merah/kad baby😉 sampaikan ummi rase mcm nk tolong buatkan satu sistem utk diorg.. hehe! ape² pon sume perkara ade pro & kontra nye.

last, utk kwn² yg nak merasa servis klinik putrajaya ni(specially yg duk klang valley la, yg jauh² xyah la membazir duit minyak jer🙂 ) boleh la dtg sini.😉

Comments on: "Eid Mubarak 1429H" (2)

  1. salam aidilfitri …

    xde ke gambar abg fateh beraya? tunjuk la sket … hehe😉 abg fateh dah stat blaja mengaji ke? … nnt suruh abi ajar ek … sayang die!

  2. sayangnye tak sempat nak rakam abg ni bertarannum..dalam kereta buka cd tarannum..dia pun start tarannum..1st time tgk tak sempat nak rakam..maklum la tgh drive..

    dah besar boleh masuk AQ, ek..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: