.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Jalan-jalan


melaka-edit

Bulan lepas kami sekeluarga berpeluang jalan-jalan ke melaka bandaraya bersejarah. sempena ape ek? sempena ikut abi buat kursus kat sane.. since ummi pon dah almost 8 months going to 9 mase tu.. so, nak xnak kena ikut abi la. senang kalau pape jadi..

Seminggu jugak kami duduk sane, pegi ahad balik sabtu depannya.. mase abi kursus ummi & abg fateh duk kat hotel aje..boring jugak, tp nk jalan2 mane kan..so ptg2 je abi bwk kitorg jalan..itu pun jalan-jalan cari makan..hehe. last day baru berpeluang jalan-jalan betul2 punyer.. tp xdela berjalan sakan..(kena berjimat cermat..utk next month..huhu)

After check out & breakfast pg sabtu tu, kami terus ke bandar hilir. ummi beria nak gi a farmosa..bukan ape teringat mase abah bwk kami sekeluarga pegi situ..dulu-dulu punyer citer, x ingat thn bile😉. dekat satu jam lebih pusing bandar melaka tu sbb x jumpe kota a farmosa tu.. bile dah sampai mcm x percaya…alahai kecik jer..nape dulu nampak mcm besar ek?.. mula2 ummi x plan pon nak naik(sedar diri..heh).. tp bile tgk kat bwh tu xde bende pon, so decide naik jugak la..abi kate menapak pelan2.. gigih tu mendaki anak tangga dah sarat2 camtu..of course la pegang tgn abi..takot jatuh tergolek.. sampai atas, xde ape2 pon..so ambik gamba jer la.

Pastu kami gi pengkalan balak.. tapi x mandi pon since hari pon dah petang.. lps tu nk tolak terus balik putrajaya takut lewat plak sampai. jadinye snap2 gambar je la.. bagi abg fateh main pasir, batu, tiup2 belon kat pantai..dah. balik!

p/s: Mood skang..tgh menghitung hari..😉 Allahumma yassir wala tu’asir..

Comments on: "Jalan-jalan" (5)

  1. oh pengkalan balak … kt sini ke yg peristiwa kopi tu? … haha, lawak je😉

  2. hahaha… peristiwa kopi tu kat cameron highland la..ape da sendiri order sendiri lupe…. mmg lawak😉

  3. owh … ye ke? x ingat deh

  4. salam…akak alfu mabruk..dpt baby girl..bila nak masuk sini muke org baru tu??hehehe x berkesempatan lagi nak ziarah..🙂

  5. eh, ammu mak cakap peristiwa kopi tu kat pengkalan balak bukan cameron huhu..hehe akak yg x ingat..ko mane leh lupe kan hihi😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: