.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

A Day Without..


Hari Ahad lepas, akhirnya dapat juga ummi pergi program tanpa bawa anak². Lagipun budak² tu lagi suka duduk dgn abi berbanding dgn ummi… sebab ummi garang..huhu.

Plan nya memang program penuh sampai petang. Tapi, ramai pulak mintak balik awal..so cut smp tengahari je😉 So, lepas lunch dan solat zohor ape lagi terus sambung dgn jalan². Tq sangat kat abi sbb bagi izin kat ummi untuk spend time sendirian tanpa anak² di keliling…hehe. Tapi sbg ummi, mmg x lari dari pikirkan anak dan juga suami di rumah…ok ke tak diorg tu.. berdoa semoga semuanya baik² aje😉

Balik rumah ptg tu, Amna terus mengadu jari kaki comel dia sakit.. tgk siap dah berbalut lagi! alalala…comelnye abi balutkan…haha. Setelah diselidik, Fateh ckp kaki Amna terkena pintu. Wallahu’alam. Pastu sepjg ptg tu Amna asyik sebut “ayam”, “ayam”.. baaaaannyaaaaaaaaak kali.. sambil menyusu pun sempat stop kejap ckp “ayam”.. ummi ni ingat betul² la duk sebut ayam. Maybe nk bgtau dia makan nasi ayam masakan abi tengahri tu🙂 Tapi bila dengar betul², rupanya Amna sebut “sayang”.. haha jauh beno bunyinye.. bila ajar dia sebut “sayang”.. jadi “sayam” plak.. hehehe

Fateh plak, rileks je. Cuma reaksi nye agak lain..maybe sbb dah besar dan berakal sket. Sebelum ummi keluar pagi tu, dia pesan suh ummi balik “esok” okey!.. ummi cakap, ptg ni ummi balik. dia jwb ummi balik esok la. Mase ummi sampai umah ptg tu, Fateh tgh tido, so bila die dah bgn lps maghrib, baru die cakap ngan ummi… “Fateh pegi sekolah hari ni, esok ummi pergi sekolah ye”.. ummi jawab “esok ummi x nak pegi sekolah dah, ummi nak jaga Fateh ngan Amna balik”.😉

Walaupun begitu, ummi tetap bermain dgn perasaan jugak kdg².. Yang pasti, kerja yg berat jika dikongsi bersama pasti menjadi lebih ringan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: