.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Archive for December, 2010

Adik lagi?

Menjengah 7 bulan

Mula membuat listing..  keperluan 3rd baby. I like! 😉 Actually barang baby boleh kira dah complete la.. maklum la dah ada abg sorang kakak sorang. Cuma maybe kali ni lebih kpd keprluan ummi la kot.. itu pun sikit² je, xyah membazir OK!

Rasanya xde lagi tulis entri pasal ‘adik baby’. Ni abg & kakak yg panggil..sblm ni nk panggil baby, tp abg fateh x bagi sbb dia kate amna la baby.. 😉

Ummi mula sedar yg ummi pregnant, 2 weeks before ramadhan thn ni. Masa tu tetiba shj rasa x selera makan dan asyik pening² sahaja.. arghh!! mcm puasa lak rasa..padahal belum masuk lg 1 ramadhan. Berkira² juga untuk buat test, tp sejak bersalin kan amna period x teratur lak.. so agak malas di situ. Bila tanya abi, abi asyik ckp tunggu², nanti².. at last ummi beli sendiri test kit..(yelah, badan kita yg rasa x sedap..for sure nak kan kepastian). Alhamdulillah, bila test.. double line..huhu. Siap buat 2-3 kali test.. maklum la agak x sangka juga 😉 Padahal ni bakal anak yg ke-3 hehehe

Baby March Again??

Perancangan Allah yg terbaik untuk semua. Adik baby dijangka keluar pd mac 2011.. mac jugak ;-). Beza sehari je dari tarikh due kakak amna dulu. Tapi setakat ni, ummi dah ada 3 tarikh due.. so anggaran nya dalam akhir bulan mac-awal april. Biiznillah!

Boy or Girl

Kalau dah dapat boy, mesti nak girl lak.. mcm tu juga sebalik nya. Alhamdulillah, abi ummi dah dapat sepasang.. so yg 3rd ni kira x kisah la boy ke girl.. semua anak adalah anugerah dari Allah. Dah dapat anak pun dah syukur. Cuma, biasa la naluri ummi mesti ada rasa² baby ni boy ke girl.. kita tunggu dan lihat mase bersalin nnt 😉 Ataupun kalau ada rezeki lebih nnt boleh la ummi pergi scan.. scan 3d boleh tak abi? 😉

Ummi

Pengalaman mengandung dan dalam masa yg sama membesarkan anak² yg masih kecil dan sentiasa perlukan perhatian, bikin ummi sangat penat bila menjelang akhir hari.. walaupun hanya duduk di rumah. kadang² mmg ada rasa down.. tapi kena cepat² recover balik..

Alhamdulillah la, ummi dpt suami yg sangat ringan tulang.. membantu serba sedikit yg termampu. Takpe la ummi pun x harap abi tolong banyak.. layan anak bg ummi rehat kejap pun dah kira bagus. Buat kan susu untuk anak lagi la extra tq.. 😉

Update

Berdoa semoga dipermudahkan segala nya.. Ameen!

Next week, along akan ke sekolah tadika. Tak sabar rasanya nk tgk perkembangan anak sulung abi ummi ni. Mudah²an along rajin belajar ye.

Tag Cloud