.:: Experiment, Experience & Enjoy ::.

Adik lagi?


Menjengah 7 bulan

Mula membuat listing..  keperluan 3rd baby. I like!😉 Actually barang baby boleh kira dah complete la.. maklum la dah ada abg sorang kakak sorang. Cuma maybe kali ni lebih kpd keprluan ummi la kot.. itu pun sikit² je, xyah membazir OK!

Rasanya xde lagi tulis entri pasal ‘adik baby’. Ni abg & kakak yg panggil..sblm ni nk panggil baby, tp abg fateh x bagi sbb dia kate amna la baby..😉

Ummi mula sedar yg ummi pregnant, 2 weeks before ramadhan thn ni. Masa tu tetiba shj rasa x selera makan dan asyik pening² sahaja.. arghh!! mcm puasa lak rasa..padahal belum masuk lg 1 ramadhan. Berkira² juga untuk buat test, tp sejak bersalin kan amna period x teratur lak.. so agak malas di situ. Bila tanya abi, abi asyik ckp tunggu², nanti².. at last ummi beli sendiri test kit..(yelah, badan kita yg rasa x sedap..for sure nak kan kepastian). Alhamdulillah, bila test.. double line..huhu. Siap buat 2-3 kali test.. maklum la agak x sangka juga😉 Padahal ni bakal anak yg ke-3 hehehe

Baby March Again??

Perancangan Allah yg terbaik untuk semua. Adik baby dijangka keluar pd mac 2011.. mac jugak😉. Beza sehari je dari tarikh due kakak amna dulu. Tapi setakat ni, ummi dah ada 3 tarikh due.. so anggaran nya dalam akhir bulan mac-awal april. Biiznillah!

Boy or Girl

Kalau dah dapat boy, mesti nak girl lak.. mcm tu juga sebalik nya. Alhamdulillah, abi ummi dah dapat sepasang.. so yg 3rd ni kira x kisah la boy ke girl.. semua anak adalah anugerah dari Allah. Dah dapat anak pun dah syukur. Cuma, biasa la naluri ummi mesti ada rasa² baby ni boy ke girl.. kita tunggu dan lihat mase bersalin nnt😉 Ataupun kalau ada rezeki lebih nnt boleh la ummi pergi scan.. scan 3d boleh tak abi?😉

Ummi

Pengalaman mengandung dan dalam masa yg sama membesarkan anak² yg masih kecil dan sentiasa perlukan perhatian, bikin ummi sangat penat bila menjelang akhir hari.. walaupun hanya duduk di rumah. kadang² mmg ada rasa down.. tapi kena cepat² recover balik..

Alhamdulillah la, ummi dpt suami yg sangat ringan tulang.. membantu serba sedikit yg termampu. Takpe la ummi pun x harap abi tolong banyak.. layan anak bg ummi rehat kejap pun dah kira bagus. Buat kan susu untuk anak lagi la extra tq..😉

Update

Berdoa semoga dipermudahkan segala nya.. Ameen!

Next week, along akan ke sekolah tadika. Tak sabar rasanya nk tgk perkembangan anak sulung abi ummi ni. Mudah²an along rajin belajar ye.

Comments on: "Adik lagi?" (2)

  1. soalan tu juga la yang ditanya setiap kali ct mengandung.Sekarang ni dah 6 kali soalan tu disoal,terutama oleh anak ct yg sulong.Semoga selamat berslin.

  2. Tq kak ct🙂 wow, dah 6 org..sy br nk dpt yg ke3.. Selamat bkenalan. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: